28 februari 2005

De keuze van het land

Allereerst hebben we onze wensen eens op een rijtje gezet. Wat willen we eigenlijk? Het kwam er op neer dat we het liefst een mooi, vrijstaand huis (met zwembad!) in een warm land willen. Wie wil dat nou niet? Maar... is dat wel realistisch als vakantiehuis? We willen op dit moment (en de komende jaren) nog echt niet definitief weg uit Nederland. Dus moeten we een plek vinden waar we de vakanties door kunnen brengen. Hoe vaak willen we realistisch gezien naar ons vakantiehuis? Meer dan 2x per jaar? Ja dus! Dat betekend dat een 2- of 3-daagse autoreis naar spanje bijv. er niet inzit om een lang weekend weg te gaan. Om steeds een vliegtuig te pakken is leuk maar ook erg kostbaar. En je kan weinig meenemen! Aangezien ons budget beperkt is zullen we toch, met alles rekening houdende, het iets dichter bij huis moeten zoeken.

Een heel ander facet is de taal. Als je in een ander land een huis wilt renoveren dan is het wel erg handig als je de taal goed spreekt zodat je geen of weinig problemen krijgt met de papieren rompslomp en bijv. afspraken met de loodgieter. Aangezien wij geen van beide spaans of italiaans spreken maar wel vloeiend frans, blijven Nederland, Belgiƫ en Frankrijk als meest geschikte landen over. Maar aangezien we het klimaat erg belangrijk vinden vallen Nederland en Belgiƫ snel af. Het wordt dus Frankrijk!
Maar Frankrijk is groot... waar vinden we ons ideale plekje? Ten eerste vinden we dat de afstand tot Den Haag in 1 dag te rijden moet zijn. Zo kunnen we ook een lang weekend weg. Dit maakt de keuze weer wat gemakkelijker! Anders is wel zo dat hoe zuidelijker je komt hoe warmer het is. Dus welke streken zijn nog net op 1 dag te rijden? (en dan niet een dag van 16 uur!!)

21 februari 2005

Op zoek naar rust en ruimte...

Al lange tijd wilden wij graag een eigen plekje hebben waar we even tot rust kunnen komen. En het liefst waar ook het klimaat wat beter is dan in Nederland. Allereerst dachten we aan een Afrikaans land, omdat Betty uit Congo komt, en we ook samen enkele keren in Afrika geweest zijn. We voelen ons allebei daar thuis. Ook hebben we goede herinneringen aan Spanje, wat dichter bij huis.
Maar wat wilden we eigenlijk? Een plek waar we 1 of 2 keer per jaar naar toe kunnen of iets zoeken wat dichter bij is zodat we er vaker naar toe kunnen?

18 februari 2005

Welkom!

Welkom op onze webblog! De bedoeling is dat we op deze blog de voortgang van de zoektocht en verbouwing van ons huis in Frankrijk beschrijven en illustreren. Dit natuurlijk voor ons zelf, maar we hopen ook hierdoor andere mensen die dezelfde plannen hebben te inspireren (of te demotiveren?).
Veel leesplezier!

Gerard & Betty