02 juni 2005

Hoe gaat het er uit zien?

Sinds we definitief besloten hebben om het huis te kopen, ben ik al druk bezig om de veranderingen visueel te maken d.m.v. architectuur 3d-software. Wat voor de een goed voor te stellen is, is voor de ander lastig. Een vide is niet overal hetzelfde, hoe gaat de onze er eruit zien bijvoorbeeld?
Ik heb hier enkele schetsjes geplaatst. (let op: de ontwerpen zijn met een groothoeklens 'gefotografeerd' waardoor de ruimtes groter lijken en het perspectief wat onnatuurlijk oogt.)

De woonkamer vanuit de schuifpui, met rechts de keuken en links de trap naar de ballustrade


De keuken vanuit de woonkamer, met in het midden de deur naar de entree met toilet


De woonkamer vanaf de zithoek met uitzicht op de schuifpui


De keuken vanuit de schuifpui

01 juni 2005

Een naam voor het huis!

Het huis staat nog niet officieel op onze naam, maar we willen het wel al een naam geven. Dit om twee redenen; is gewoon leuk (veel vrijstaande huizen hebben een naam) en wellicht handig voor de postbode (het huis heeft geen huisnummer). Ook omdat de entree van het terrein een fraaie ingang heeft (gemetselde muurtjes met houten poort) lijkt het me mooi om daar een steen te plaatsen met de naam van het huis erop.
We hebben voor de naam Villador gekozen. Deze naam hebben we gekozen omdat het (in onze ogen) gaat om een vrijstaande villa die voor ons goud (d'or in het frans) waard is (lees 'emotioneel veel'). Daarnaast ligt het huis welliswaar in het departement Saone et Loire maar bijna op de grens met het departement Cote d'Or, de bekende wijnstreek tussen Dijon en Beaune. Normaal zou je Villa d'Or schrijven maar dat is te letterlijk en te 'plat'. Ook heeft de naam iets weg van Parador, een chique Spaanse staatshotel. Dus wordt het Villador!