12 november 2005

Waarom uitgraven?

We hebben de grond uitgegraven om er een betonnen vloer in te kunnen storten. Deze vloer wordt zo'n 10-12 cm dik, exclusief isolatie (polystyreen). In het plaatje zie je hoe deze vloer is opgebouwd. We hebben zo'n 20 cm uitgegraven om de uiteindelijke vloer incl. tegels hetzelfde niveau te krijgen als het grondniveau buiten.

een schema (doorsnede) van de te plaatsen betonnen vloer.

08 november 2005

Laatste keer naar het huis dit jaar?

Afgelopen weekend zijn we – in onze nieuwe auto – weer naar het zuiden afgereisd. Om precies te zijn, vorige week donderdag. Om gisteren (maandag) weer terug te komen. Dit was waarschijnlijk de laatste trip naar het huis dit jaar. Omdat het huis nog niet wind- en regendicht is, en (dus) nog niet verwarmbaar, zullen we in de winter niets meer aan het huis kunnen doen. Het zal ook niet lang meer duren of de buitentemperatuur zal onder nul gaan dalen. Het was nu 's-ochtends zo'n 3 graden...

Afgelopen weekend hebben we de helft van de benedenetage (±37m2, entree en buanderie) 20 cm uitgegraven en geegaliseerd, om in het voorjaar beton te kunnen storten. Dit was een hele klus omdat in de af te graven grond veel keien bevat. Dit betekend eerst met een houweel de grond met keien losmaken, keien en grond scheiden en wegvoeren naar de tuin. Ik denk dat we in het totaal zo'n 5-6 kuub aarde en keien hebben uitgegraven en verplaatst! In de tuin ligt nu dan ook een aardige berg stenen. Maar nu is dit gedeelte tenminste klaar voor de bekistingen (voor het beton).
Naast dit harde werken hebben we gelukkig ook nog kunnen genieten van de franse keuken en de franse gastvrijheid.

een glimp van onze nieuwe auto...


in de kou aan het werk


in de tuin vormt zich een aardige berg stenen


de buanderie klaar en netjes achtergelaten


Villador in de ochtendmist