29 oktober 2006

Een nieuw dak!

Onlangs is het dak geheel gerenoveerd. Het oude dak, bestaande uit (asbest houdende) fibro-ciment platen, is in zijn geheel gesloopt en vervangen door een prachtig dak met dakpannen. De kleur en model van de dakpannen was door de gemeente wel vastgelegd. En eigenlijk wilden we een donkerbruin-grijze dakpan, maar er mochten alleen rood-achtige kleur gebruikt worden. We hebben nu voor een dakpan gekozen die er wat verweerd uitziet. Deze is wat donkerder van tint. De dakgoot en regenpijp zijn van duurzaam zink. En we zijn erg tevreden over de kwaliteit van het eindresultaat.

Gelukkig zit er weer een mooi dak op...








Daarnaast hebben we hetzelfde bedrijf de vloer van de eerste etage af laten maken, waaronder ook het plaatsen van de IPN (metalen I-balk van zo'n 250 kg). Ook het uitbreken van de muur tussen de woonkamer en de keuken lieten we aan hun over. Ook dit is ten volle tevredenheid uitgevoerd. We kunnen nu eindelijk een goed beeld krijgen van de indeling van het huis. Je kan alles wel op de computer en/of op papier uittekenen, maar om te zien dat alles ook zo gerealiseerd wordt is alijd spannend.

En ook binnen is er een hoop veranderd...

De woonkamer heeft nu een plafond, en de muur tussen de woonkamer en keuken is opengebroken.



Dit is nu het zicht vanuit de keuken


En een impressie van hoe het er uit kan komen te zien...


Een kijkje naar boven door de 'vide'


De ruimte boven de woonkamer


Een kijkje door de toekomstige gang. Achter de muur komt links de badkamer en rechts een kleine slaapkamer


De badkamer waar nog een betonnen vloer in moet komen


Aan de andere zijde van de gang komt een kleine slaapkamer


Onze grote slaapkamer...


Binnenkort zal ook de betonnen vloer op de begane grond gerealiseerd worden. Dan zijn alle zware werkzaamheden (op het aanbrengen van het stucwerk op de buitenmuur na) gereed. In het voorjaar kunnen we dan zelf flink verder werken aan bijvoorbeeld de badkamer, een tijdelijke trap maken, vloer van de zolder, plaatsen van de ramen, etc.
We kunnen nu dus flink vooruit!!

O ja, het was weer schitterend weer! Eind oktober en 25 graden! Dan weet je weer waarom we hier een huis gekocht hebben...