08 oktober 2007

Het huis is wind en waterdicht!

Het heeft even geduurd maar, op wat kleine kiertjes na, is het huis wind en waterdicht. Een belangrijke stap want we kunnen nu verder met het interieur.

Nog even terug naar afgelopen zomer...
We hebben van de zomer de meeste van de ontbrekende ramen en kozijnen geplaatst. Die hebben we kant en klaar gekocht bij een Brico. Echter waren er drie ramen waar geen kant-en-klaar model in pastte en moeten dus op maat gemaakt worden. Ook de voordeur moest op maat gemaakt worden. We hebben daarom opdracht gegeven aan het timmerbedrijf aan de overkant van ons huis om deze laatste ramen en deuren te maken.

Afgelopen zomer hebben we ook een betonnen vloer gestort in de badkamer op de 1e etage. Dit was behoorlijk zwaar werk omdat 450kg beton met emmers naar boven moest gebracht worden... Maar er ligt nu een mooie betonnen vloer in de badkamer. Het systeem met de aluminium zwaluwplaten voelt solide aan.

Een andere klus was het dichten van de doorgang van de woonkamer naar de bijkeuken. Ook de achterste muur van de woonkamer (voormalige garagedeur) moest voor een groot deel dichtgemaakt worden zodat er nog net een raam op geplaats kan worden. Al deze gaten hebben we dichtgemetseld met parpains (betonblokken van 20kg). En het eindresultaat mag er wezen! Heel wat netter dan het prutswerk van de vorige eigenaar.

Het najaar...
Eind september zijn we nog een lang weekend terug geweest om het schilderwerk af te maken. Nu konden we ook de laatste kozijnen, die nu ook geplaatst waren, in de grondverf zetten. Ook hebben we nu een nieuwe voordeur gekregen, die we snel in de beits gezet hebben.


De nieuwe (op maat gemaakte) voordeur.

De ramen van de woonkamer zitten er nu ook in.

De schuifpui, samen met het grote raam erboven, zorgen, zoals we gehoopt hadden, voor een hele lichte woonkamer en keuken. We zijn erg tevreden over de kwaliteit van deze laatste kozijnen. Ook de voordeur is van zeer goede kwaliteit. Dan zie je echt wel verschil tussen de kant-en-klare kozijnen bij de Brico en op maat gemaakte bij de timmerfabriek.

En de schuifpui en het bovenraam, de laatste twee openingen van huis...




De volgende keer kunnen we verder met de badkamer en met de eerste slaapkamer. Eindelijk met gipsplaten aan de slag! Dat zal een enorme verandering teweegbrengen! We kunnen niet meer wachten om in het huis te kunnen overnachten...


Het huis is nu (op enkele kieren na) wind en waterdicht!