26 maart 2008

Een koud Paasweekendje...

Eindelijk weer een weekendje klussen. Dat het Paasweekend wat vroeger valt dan normaal, dat kan natuurlijk, maar dat het dan nog vriest en sneeuwt, daar hadden we niet op gerekend. Maar ja, veel lange weekenden hebben we niet en we wilden toch graag weer eens wat aan het huis doen.

Zo troffen we het huis aan in de sneeuw.


Dus met veel moed zijn we naar Frankrijk vertrokken om de eerste slaapkamer te isoleren en van gipswanden te voorzien.
De eerste dag hebben we een grote (21m3) vrachtwagen gehuurd om al het materiaal (o.a. 75 gipsplaten, 3 deuren en 90 isolatieplaten) naar het huis te brengen. Dit koste ons bijna een dag (incl. het uitladen....)

Meer dan 1500 kg aan materiaal dat we een voor een uit geladen hadden...



De tweede dag zijn we dan begonnen met de slaapkamer. Eerst alles goed opmeten en de plannen doornemen en daarna starte ik met het plaatsen van de aluminium profielen.
Betty begon met het op maat maken van de isolatiepanelen. Met een klein kacheltje hielden we ons (een beetje) warm. De drie bestaande muren hadden we op de eerste dag bijna gereed (incl. de ombouw om het raam).

Het plaatsen van de eerste frames en isolatieplaten


De tweede dag begonnen we met de tussenmuur waar ook een deur in kwam te zitten.

De struktuur van de nieuwe muur wordt zichtbaar


Nadat de eerste gipsplaten waren geplaatst kreeg de nieuwe muur echt vorm.


Naarmate de kamer dicht gemaakt werd bleef de warmte van het kacheltje ook beter in de ruimte hangen. We hebben ook de eerste electrische leidingen gelegd. Maar de dag is altijd te kort en om de volgende (rij)dag niet al te moe te zijn, waren we maar eens op tijd gestopt (17.00).
Dus de volgende keer dat we gaan (met pinksteren) kunnen we de kamer afmaken en kunnen we eindelijk een ruimte lekker warm maken...