08 juli 2005

De waterleidingen en afvoer

Ook zijn de tekeningen voor de waterleidingen en de afvoer nu in een ver gevorderd stadium. Ik heb veel geleerd door mijn plannen op franse en nederlandse forums ter discussie te stellen. Let op dat de regels in Frankrijk anders zijn dan in Nederland, dus advies uit Frankrijk heeft de voorkeur!

Mijn uitgewerkte tekeningen:
Begane grond waterleiding - afvoer
Eerste etage waterleiding - afvoer

dwarsdoorsnede huis tbv waterafvoer
dwarsdoorsnede huis tbv watertoevoer

Electriciteitsaansluiting

Nu de electriciteitsaansluiting nog regelen. Maar het blijkt heel lastig om de EDF (de electriciteitsleverancier) te contacteren vanuit het buitenland. Email wordt niet beantwoord en er zijn alleen maar 08.. telefoonnummers die niet vanuit het buitenland te bellen zijn. Ik hoop dat ik nog voordat we naar Frankrijk gaan iets kan regelen!

Maar een tekening met de electriciteitleidingen heb ik nu gereed. En dit alles, als het goed is, volgens de (strenge) franse normen. Dit levert bijvoorbeeld een kostbare groepenkast op van 22 (!) groepen en zo'n kilometer aan electriciteitsdraad. En dat voor een (vakantie)huis van 160m2.

Ik heb een schema gemaakt in Excel: schema

En plattegronden met de electra: begane grond 1ste etage

De voorbereidingen

Intussen hebben we niet stil gezeten. Er is heel veel (denk)werk verricht over de verschillende werkzaamheden. Als eerste zijn er een planning en begroting gemaakt. De planning is niet vastgelegd in tijd, maar is vooral belangrijk voor de volgorde van de werkzaamheden (en om een overzicht te hebben wat er allemaal moet gebeuren!). Natuurlijk is er een begoting gemaakt. Zodat we een beetje inzicht hebben in onze toekomstige uitgaven. Het zal er ruwweg op neerkomen dat de verbouwingskosten evenveel zullen zijn als de aanschafwaarde van het huis! We gaan als eerste de begane grond afgraven om er beton in te kunnen storten. Dat betekend ook dat de water toe- en afvoer aangelegd moeten worden. We hebben al een 'devis'(offerte) voor een wateraansluiting bij de 'Mairie' aangevraagd en goedgekeurd. Zij kunnen in onze vakantieperiode de aansluiting verwezenlijken.

Naar de notaris voor de hypotheekakte

Het heeft allemaal heel wat langer geduurd om de hypotheek rond te krijgen. Aangezien ik ondernemer ben komt er wat meer bij kijken. De overdracht is, mede door de vertraging van de hypotheekaanvraag, nu op 19 juli (i.p.v. 15 juni). We hebben twee weken geleden een offerte ontvangen van de bank en direct goedgekeurd. Met dit geld kunnen we het huis kopen en hebben we tevens geld voor een groot deel van de verbouwing (als we het grootste deel zelf doen).

Nu hadden ze nog twee weken nodig om de offerte te verwerken en door te sturen naar de notaris. En vandaag wordt eindelijk de hypotheekakte gepasseerd bij de notaris!!!
Het is allemaal behoorlijk stresvol, nog ruim 1 week voor de overdracht bij de notaris in Frankrijk! Het wordt weer krap. Ik hoop dat het overmaken van het geld naar Frankrijk zonder problemen gaat verlopen.