21 mei 2007

Het glas erin!

Met Hemelvaart zijn we weer een lang weekend naar Frankrijk geweest om het glas (wat we in NL gekocht hadden) te plaatsen. Het betreft de ramen waarvan er al kozijnen aanwezig zijn, in totaal 6 (dubbele) ramen.
Op Hemelvaartsdag zijn we weggegaan. Onderweg was het regenachtig en we hoopten natuurlijk dat de volgende twee dagen iets beter zou worden. De eerste nacht sliepen we in ons vaste hotel omdat we pas laat aankomen (20.00) en geen tijd en energie meer hebben om onze caravan op te ruimen. Maar de andere twee nachten sliepen we in de caravan.
Vrijdagochtend eerst boodschappen doen (eten en klusmaterialen) en dan snel aan de slag! Betty ging de caravan gereed maken en ik begon met de eerste ramen.
Het bleek dat de ramen niet goed pastte in de kozijnen omdat de kozijnen niet helemaal recht zijn. Dus moest er extra geschaafd worden...
Dus elk raam moest (meer of minder) geschaafd worden, dan worden gekit, vervolgens het (dubbel) glas plaatsen (± 17kg per stuk) en dan glaslatten op maat maken en deze vervolgens vastzetten.
We hebben vrijdag en zaterdag de hele dag echt flink doorgewerkt om het klaar te krijgen. We wilden de boel ook in de grondverf zetten, maar dit is slechts voor een deel gelukt. We hadden net niet genoeg tijd.
Maar het is weer een enorme vooruitgang. Het begint steeds meer op een bewoonbaar huis te lijken!




Nu moeten we de andere kozijnen nog laten maken en dan is het huis water- en wind dicht. Hopenlijk is dit van de zomer het geval.
Als het goed is gaan we de laatste 3 weken van Juli weer naar Frankrijk.