27 maart 2005

Nabij de Morvan

Na weer honderden huizen bekeken te hebben zagen we een huis te koop staan in de Bourgogne (tussen Dijon en Lijon), in het noorden van de regio Saone et Loire (71). Het huis ligt niet ver van de Morvan (bergachtige natuurpark) en ook niet ver (7 min.) van Autun, een redelijk grote plaats. De afstand tot Den Haag is ongeveer 850 km.
Dit huis sprak ons direct erg aan (op de foto's) omdat het een vrijstaand huis is en het leek op een zwitsers chalet, wat het toch apart maakt. Er was ook een groot stuk grond bij (2170 m). Het huis was nog in casco-staat, maar dat wilden we eigenlijk ook. Er hoeft dan weinig gesloopt te worden. Alles is dan nog naar wens in te delen en aan te sluiten (blijft natuurlijk nog wel veel werk). Naarmate we er meer over lazen en ook over de streek werden we steeds enthiousiaster over dit huis!
Maar moeten we dan weer naar Frankrijk? Als het echt iets zou zijn moeten we toch ook serieus reageren. Stel dat het nu niets is? Hebben we nog andere huizen in die streek? In onze prijsklasse kwamen we verder niets meer tegen. Moeten we echt voor het bezichtigen van 1 huis naar Frankrijk? Maar stel dat dit het nu is!

Na veel wikken en wegen gaan we er toch naar toe. Al is het alleen maar om de streek een beetje te leren kennen.