23 mei 2005

Lezen, lezen en nog eens lezen...

We hebben nu een definitieve indeling en nu moeten we een plan van aanpak gaan maken. Ook een bijbehorende begroting is van belang. We gaan geen tijdschema opstellen omdat dat toch niet goed uitvoerbaar wordt. Wel is de volgorde van de werkzaamheden van belang. Zoals gezegd proberen we zoveel mogelijk zelf te doen, wat betekend dat we ons goed moeten gaan verdiepen in het aanleggen van electra, waterleidingen etc... Natuurlijk zullen we af en toe eens een professional inschakelen als adviseur.
Ik ben wel twee rechterhanden en heb in onze huidige woning het een en ander verbouwd en aangelegd, maar zo'n omvangrijke klus als dit is toch wel wat anders. We gaan ons goed voorbereiden voor deze renovatie door veel te lezen. Want in Frankrijk gebeuren dingen weer anders dan in Nederland (bv. electra). Gelukkig zijn wij niet de enige die een huis gaan renoveren en zijn er veel sites met (verbouwings)informatie (Leroy Merlin!). Ook lezen we ons suf op forums (Wonen en leven in Frankrijk). Ook begint mijn archief met literatuur over renoveren/verbouwen een aardige omvang te krijgen. Het (technische) frans is nog een beetje lastig, veel termen ken ik nog niet, maar dat komt wel goed. Het is trouwens ook erg leuk om weer een hoop bij te leren.
De opleveringsdatum is trouwens verschoven naar de eerst week van juli i.v.m. de hypotheekverstrekking. Gelukkig gaat het verder allemaal goed.