09 augustus 2005

Einde vakantie...

Helaas gaat de tijd snel, zeker als je druk bezig bent geweest. We hebben voor ons gevoel veel kunnen doen aan het huis, maar er is helaas nog niet veel van te zien. Dat zou natuurlijk leuk geweest zijn. Maar het leggen van (ondergrondse) leidingen is wel erg belangrijk. En we zijn heel blij dat het huis nu voorzien is van water, afvoer en electriciteit. Daarnaast wilden we ook af en toe een rustdag inlassen, want we hadden ook echt een vakantie nodig.
We hebben daarom bewust geen lijst gemaakt met dingen die we wilden doen, maar alleen een lijst gemaakt met de volgorde van werkzaamheden. Zo heb je in ieder geval geen stress als het niet lukt om alles te verwezenlijken wat op die lijst stond.
Alles duurt toch langer dan je van te voren hebt gepland. Zeker als blijkt dat de (klei)grond vol zit met keien en zelfs een graafmachine het hier moeilijk mee heeft.

In het begin van de werkzaamheden was het wel lastig om rustig te blijven en niet te denken aan alle dingen die nog moeten gebeuren. Je moet gewoon maar met één ding tegelijk bezig zijn, dan hou je het hoofd koel.

De vakantie zit er helaas op, we zijn moe maar zeer voldaan. Het geeft een heel goed gevoel om zelf aan het huis gewerkt te hebben. Hopenlijk is het mogelijk om ergens in september nog een lang weekend terug te gaan.