02 april 2005

De eerste bezichtiging (1)

Altijd weer spannend zo'n reisje naar Frankrijk. Zal het niet te vermoeiend zijn? Het is nu de tweede keer dat we een lang weekend gaan. Dat alleen was (alweer) een test of we wel op deze afstand een vakantiehuis moesten kopen.
We vertrokken vrijdags en we komen zondags weer terug. Dit keer ging de broer van Betty mee. Altijd goed om een 'second opinion' bij je te hebben. We lijken wel gek om voor het bezichtigen van 1 huis naar Frankrijk af te reizen. Maar zoals ik al zei, ook al wordt het niets, we weten dan wel meer over de omgeving! En dat is zeker zo belangrijk als het huis zelf.
Het huis ligt tussen Beaune en Autun, zo'n 40 min. van de snelweg. Ik moet zeggen dat de reis via Namen en Luxemburg ons erg aansprak (ondanks de wegopbrekingen). Het is een prachtige route. Wat een verschil met de route Lille/Parijs/etc.. die we al vaker gereden haden. Rond Nancy was het landschap erg mooi en heuvelachtig, maar in de omgeving van Dijon en verder werd het een stuk platter! Toch de hoop niet opgegeven dat die 40 minuten van de snelweg ons meer de heuvels inleidt. En dat gebeurde gelukkig ook. Rond Beaune kwamen we in de glooiende wijngaarden. Het landschap verandert rigoreus. Wijngaarden afgewisselt door bossen, slingert de weg door kleine dorpjes waar zich veel wijnhuizen bevinden.
Na zo'n 40 minuten (richting Autun) kwamen we in de buurt van Curgy. Dit was volgens de makelaar het dorp waar het huis was. Maar we wisten niet exact waar het was. Totdat we plotseling het huis langs de weg zagen staan. Direkt gestopt natuurlijk, ook al hadden we de volgende ochtend een afspraak met de (Nederlandse) makelaar van de verkopende partij (zelf hebben we géén makelaar ingeschakeld i.v.m. de kosten).
Wow! Wat een apart huis. Het was precies zoals we het hadden voorgesteld! Het ligt helemaal mooi vrij (dat konden we niet goed zien op de foto's). We hadden alleen gehoopt dat het wat verder van de doorgaande weg (D-weg) zou liggen maar het ligt gelukkig niet pal aan de weg zoals vele andere.