05 april 2005

Wat doen we nu?

Tja, we hebben het huis nu goed gezien maar wat gaan we nu doen? Eerst maar even de plus- en minpunten op een rijtje zetten:

PLUSPUNTEN
- prijs
- gunstige ligging terrein t.o.v. andere bebouwing
- gunstige ligging t.o.v. Autun
- goed berijdbare afstand tot Nederland
- huis is geheel nog aanpasbaar aan onze wensen
- formaat huis
- electra, water en riool aanluiting aanwezig (aan de rand van het terrein)
- bouwvergunning aanwezig

MINPUNTEN
- staat van het huis (heel veel werk)
- door (klei)grond is er een slechte afvoer v/h regenwater
- huis ligt relatief dicht bij een doorgaande weg (30m)

Wat te doen om minpunten minder erg te maken?
- Ook bij aanschaf van een huis dat verder 'af' is, zal er eerst veel afgebroken moeten worden om het naar onze wensen in te richten, wat ook de nodige tijd, energie en geld met zich meebrengt. Maar dat de afbouw/renovatie veel energie en geld gaat kosten, staat buiten kijf.
- Waarschijnlijk zal er een drainage gemaakt moeten worden. Of een sloot langs het terrein? Brengt toch extra kosten met zich mee...
- De weg is niet een weg waar vrachtverkeer gebruik van maakt. Het is een relatief rustige weg. Echter rijden de mensen daar wel 80km p/u. Door de bomen en struiken (haag?) langs de weg goed te onderhouden en aan te leggen kan dat, naast de inkijk, het eventuele geluidsoverlast doen verminderen.

We besluiten met dit alles in overweging te nemen, aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Want we hebben al 1 keer achter het net gevist. We willen dit huis graag hebben als we een goede prijs kunnen afdingen!
Als we een bod hebben uitgebracht en de verkopende partij is het daarmee akkoord, hebben we toch nog wat tijd om nog eens goed na te denken. We zijn dan wel zeker dat het huis niet iemand anders verkocht kan worden.