05 april 2005

De eerste bezichtiging - 2

Na ons eerste korte bezichtiging vanaf de weg gingen we naar Autun waar we een chambre d'hote geboekt hadden. De volgende ochtend hadden we bij het huis een afspraak met de makelaar voor een bezichtiging. Spannend!
Om 9.30 reden we naar het huis. En inderdaad was het zo'n 7 minuten vanaf het centrum van Autun! Wat we tot nu toe gezien hadden, was Autun een complete stad. Het was groot genoeg voor diverse winkelstraten, supermarkten en zelfs een ziekenhuis. Maar ook weer niet zo groot dat het je te maken krijgt met allerlei verkeersopstoppingen etc...
Nu we het huis voor de tweede maal zagen, was ons gevoel alleen maar sterker geworden. We waren heel benieuwd naar het terrein en de binnenkant van het huis. De makelaar kwam na enkele minuten. Ook de eigenaar, een gepensioneerde man die een kilometer verderop woonde, kwam met zijn busje. We hadden geluk met het weer. Het was droog en de zon scheen! Het goede gevoel dat we bij dit huis hadden werd alleen maar bevestigd na het zien van het terrein. Het perceel is omgeven door weilanden van een boer. Dit zal vrijwel zeker onbebouwd moeten blijven vertelde de makelaar. Het uitzicht is weids en in het zuiden zijn bossen en heuvels te zien. Er is weinig inkijk van de buren (die op minimaal 100m afstand wonen). Het terrein (2170m2) is licht aflopend en aan de voor- en zijkant begrenst met bomen en struiken. Daarom is het huis bijna niet te zien vanaf de straatkant.

En het huis? De afmetingen (inhoud v/h huis) zijn perfect, daar valt veel van te maken. Het huis is met 'moderne' materialen gebouwd (open bakstenen) maar heeft toch een 'ambachtelijke' uitstraling door de details. Met het houtwerk lijkt het op een zwitsers chalet. Maar er is heel wat te renoveren! Het is een huis dat over een lange periode is gebouwd, maar nooit is afgemaakt (geldgebrek?). Binnen is een grove indeling (4 ruimtes) beneden. Maar boven zijn er slechts twee grote ruimtes. Er liggen nog geen vloeren, er is wel een balken vloer aanwezig. Maar je hebt hierdoor wel alle vrijheid qua inrichting. Het dak ziet er redelijk goed uit, ware het niet dat er cement-golfplaten op liggen en geen dakpannen. Dit zal in de nabije toekomst ook vernieuwd moeten worden. Heel veel werk dus! Is dit eigenlijk waar we op zoek naar waren?